Заливът Мая Бей в Тайланд ще бъде затворен за посетители четири месеца, заради

...
Заливът Мая Бей в Тайланд ще бъде затворен за посетители четири месеца, заради
Коментари Харесай

Плаж от филм с Леонардо ди Каприо ще бъде затворен за...

Заливът Мая Бей в Тайланд ще бъде затворен за гости четири месеца, поради " сериозно " увреждане на коралите, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Властите в страната се съгласиха да затворят мястото, добило известност от фотосите на холивудския филм " Плажът " с Леонардо ди Каприо от 2000 година

осещенията ще бъдат неразрешени от юни до септември и се възнамерява ограничаването да бъде прилагано и през идващите години. Екологът Тон Тамронгнавасават каза, че повода е най-много поради вредите, нанасяни върху коралите.  " 77% от коралите в Тайланд са изчезнали, само че в Мая едвам се намират някакви ", сподели той.

" По време на затварянето ще бъдат засадени още корали от държавното управление и от частния бранш ", добави той.

Забраната ще важи и за хора, и за лодки в зоната с корали на плажа. Мая Бей все отново ще може да бъде забелязан от лодки отвън ограничавания регион.

Около 4 хиляди туристи посещават тайландската естествена забележителност всеки ден, множеството в сравнение с е потенциалът на плажа. От септември ще бъде разрешено посетителите да бъдат не повече от 2 хиляди на ден.

Приходите от туризма съставляват над 20% от брутния вътрешен артикул на Тайланд. Но увеличението на туристите от 32 милиона гости през 2016 година до 35 милиона през 2017 година и предстоящите 38 милиона тази година покачва и паниките за екологичните вреди и устойчивостта на развиването на стопанския бранш.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР